Röd Press 2008

Här hittar du ett urval av artiklar som varit publicerade i Röd Press under 2008


Vi måste tillbaka till lagomsamhälletkosmos2

Senast vi från Röd Press pratade med Doktor Kosmos var året 2005. Då hade de precis släppt en ny skiva, Enkla svar, och jämförde sig själva med en bidé:” Bidéer är som Doktor Kosmos – Vi gör mycket nytta, fast ingen förstår hur.” sa Uje Brandelius. Efter en ordentlig genomgång kunde det konstateras att det där med familj var lite borgerligt, och att Doktor Kosmos skulle hålla igång åtminstone tills de fick vara med på allsång på skansen.

Läs hela


Miljön utan EU – som en fisk utan cykelkontainer

Jonas Sjöstedt

EU behövs för miljöns skull. Så brukar det låta. Argumentet brukar följas av självklarheter som att ”miljöföroreningar känner inga gränser” och ”vi måste samarbeta internationellt för att bekämpa klimatförändringarna”. Vem kan säga emot något sådant? Men frågan är om EU verkligen är en bra miljöorganisation eller om unionen kanske förvärrar miljöproblemen.

Läs hela


Brev från storstanek

Elisabeth Biström

Nu när man gått och blivit stockholmare, så får man ju se till att engagera sig i de lokala frågorna och problemen här – särskilt eftersom problemen här, orsakade av lokalt alliansstyre, inte sällan sprids som dynga ut över resten av landet senare.

Så, här kommer alltså dagens Stockholmsdynga:

Läs hela


Den privata friheten

skolan

David Öborn
Sedan början av 90 talet har de ploppat upp som svampar i jorden och mångdubblat sitt antal. Nya spännande, med alternativa pedagogiska modeller, och framtidens program som ska rusta oss fria individer för det nya som kommer. Genom att bidra med ökad konkurrens ska de frälsa oss och höja kunskapen och konkurrenskraften hos en hel generation, för nu och framöver. Vi pratar såklart om de nya skolorna. Men vad ska man över huvud taget kalla dem?

Läs hela

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s