Propaganda

70 år sedan Kristallnatten

Stefan Lindborg

Kristallnatten är ett alldeles för vackert namn för en av de värsta nätterna i mänsklighetens historia. Under natten mellan den 9 och 10 november 1938 iscensatte nazisterna i Tyskland de värsta judepogromerna dittills. Den natten dog ett nittiotal människor, hundratals synagogor och judiska butiker vandaliserades eller förstördes och 30 000 människor skickades till koncentrationsläger. På många sätt har det som hände under Kristallnatten kommit att bli en symbol över nazismens brott.

Läs hela
_________________________________________________

Bevare oss från den borgerliga flumskolan

Nooshi Dadgostar

Sverige har begåvats med världens friaste skolsystem. Ingenstans i världen är det så lätt att starta en friskola. Inte ens i USA. Det är en slags kittlande fantasi hos hängivna entreprenörer att bostadsrätter kan införskaffas och aktieportföljer fyllas med statsbidraget till kommunerna. Kosta vad det kosta vill.

Läs hela

_________________________________________________

Vem vill vara en party pooper?

Tove Liljeholm

Om jag fyllde år och hade fest, skulle det kännas rätt trist om gästerna ställde sig upp och började berätta om pinsamheter och dumma grejer jag har gjort. Jag antar att det är därför som firandet av Israels 60-årsdag förflöt under tigande tystnad och med tårta och kalas som enda punkter på dagordningen.

Läs hela

___________________________________________

Välkommen till Timbros Frihetsvecka!

Thaher Pelaseyed

Första måndagen i mars slår Timbro upp dörrarna på Kungsgatan 60, knappa 200 meter från LO: s huvudkvarter i Stockholm. På dagordningen, under Timbros Frihetsvecka, står ”den klassiska liberala frihetstanken; individuellt självbestämmande, begränsad statsmakt och frivilligt utbyte på fria marknader”.

Den 14 juli 2006. ”Därför skänker jag pengar till Israel.” Rubriken på en debattartikel skriven av Fredrick Federley, vid tidpunkten ordförande för Centerns ungdomsförbund. På Expressens debattsida deklarerar han sin egen och högeralliansen utrikespolitiska agenda byggd på ”grunder om öppenhet, frihet, marknadsekonomi samt alla människors lika rätt och värde”. Samtidigt passar han på att skänka pengar till den israeliska ockupationsarmén.

Läs hela


Ett tafatt försök att få klarhet i högerns arbetsmarknadspolitik

Björn Fridén

Flexicurity. Smaka på ordet. Mmmmm.

Rörlighet och trygghet i en härlig blandning, en slags arbetsmarknadens ying och yang. Allt ska bli så bra så.

Nu förhåller det sig så, som de allt fler tycks inse, att tryggheten i rask takt nedmonteras- a-kassan blir dyrare att vara med i, ersättningen blir lägre och sjukersättningen ”höjs” genom att ersättningen multipliceras med 0,97. Men detta är inte det intressanta i frågan- katter jamar, hundar skäller och borgerliga monterar ner välfärden, så är det bara. Det intressanta är de åtgärder som gjorts för att öka flexibiliteten.

Läs hela


Annonser

2 responses to “Propaganda

  1. Petter

    länken till ”Välkommen till timbros frihetsvecka” fungerar inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s