Saker som är förbjudna i Malmö

Förbjudna saker i Malmö

Nu är det stopp för barnvagnar, rullatorer och stora hundar i Malmö! Det annonserade Skånepolisen igår genom att beslagta alla tillhörigheter större än 60 x 60 cm. Åtminstone gäller bestämmelsen de människor som blivit avhysta från tältlägret i Sorgenfri. Men vi är ju alla lika inför lagen.

Tidigt igår morse utrymde polisen ett tältläger i Sorgenfri i Malmö. De boende som utgörs av fattiga EU-migranter, främst romer, begav sig till stadshuset för att protestera. Med sig hade de kartonger, frigolitunderlag och annat att sitta på i novemberkylan. Men icke sa Nicke, sa polisen och beslagtog rubbet med hänvisning till ordningslagen.

Oups, det hade jag ingen aning om, att man inte får ha med sig prylar större än en kudde ut i offentligheten, tänker säkert du! Nej, sådana detaljer kan vara lätt att missa i nyhetsflödet. Så för att ingen ska undgå de nya bestämmelserna har vi gjort en enkel informationsbild. Så kom ihåg att lämna vagnen hemma idag. Och rullatorn. Och hunden.

Det hela kommenteras av polisen själva i Aftonbladet:
”Polisen inledde med att informera EU-migranterna med hjälp av tolk. EU-migranterna är inte misstänkta för något brott och kommer att få stanna kvar på platsen för att fortsätta sin protest. Men allt som i princip är större än en halv kvadratmeter kommer att beslagtas om de protesterande inte följer uppmaningen.

– Då kommer vi att ta hand om föremålen och förverka dessa enligt ordningslagen. Men de får själva möjlighet att ta hand om sakerna och se till att de kommer bort därifrån, säger Lars Förstell, polisens presstalesman.”

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s