Vinden vände – Piratpartiets (botten)napp med telekompaketet

Inför valet till Europaparlamentet 2009. Ett nytt, fräsch, parti ska rädda oss från stela politiker, internetcensur och mediaindustrins hårdnande grepp om internet. Den elaka bläckfisken Telekompaketet stod vid horisonten. Piratkaptenen Rick Falkvinge sammanfattar 090505 läget:

Telekompaketet: Därför behövs Piratpartiet

”May 5, 2009 – 17:02 Nu har alltså det fruktade Telekompaketet, det lagpaket som egentligen bara skulle se till att Europas televäxlar pratade med varandra och att samma nödnummer fungerar i hela Europa och lite annat positivt, kommit till omröstning. (…)

Anledningen till att det är fruktat är att det kapades av upphovsrättsindustrin på vägen för att ge dem kontrollen över Europas kommunikationsinfrastruktur. Politikerna är som vanligt totala fågelholkar inför det som sker mitt framför ögonen på dem. Hur fan kan de låta det här ske? Infrastrukturminister Torstensson är ett demokratifarligt mähä som inte begriper vilken skada hon ställer till med här.(…)

Så bräcklig är demokratin. När turordningen på ärendena kan avgöra om vi har kvar demokratiessentiella skyddsfunktioner eller inte, så är vi – i klarspråk – riktigt jävla illa ute.

Därför behövs Piratpartiet. Slaget om det öppna samhället står här och nu.”

När man förklarat var fienden fanns svor man också på sin piratheder att man aldrig skulle kohandla eller kompromissa bort dessa frågor. Piratpartiet fanns för att stoppa storebror!

I valmanifestet konstaterar man att: ”Vi är det enda parti som aldrig kommer att kompromissa bort det fria och öppna samhället till förmån för någon annan fråga.”

And off you go – piratskutan fick vind i seglet och tog sin in i EU parlamentet. Rättsäkerhet ska garanteras och integriteten skyddas. Och så var det dags! Det förhatliga telekompaketet kom till omröstning, träbenen laddade  kanonerna, hissade flagg och …. sköt ner sin egna väljare genom att rösta FÖR förslaget. Man kompromissade och röstade med sin stora partigrupp.  Kommentaren kring detta?

– Det är så det funkar härnere. Man pratar innan och så kommer man överens om någonting. Det som är viktigt för oss är om det går åt rätt håll eller inte. Det här går åt rätt håll och då röstar jag ja, säger Christian Engström.”

Kvar på stranden, som ensamma motståndare,  för att vinka den bortblåsta rättsäkerheten adjö satt Vänsterpartiet, medan piraterna drog vidare till nya horistonter och spännande helomvändningar.

Dela oss:
Annonser

11 kommentarer

Filed under Allmänt

11 responses to “Vinden vände – Piratpartiets (botten)napp med telekompaketet

 1. M

  Applåder!!

  Magnifikt!!

 2. M

  Drar tillbaka mitt uttalande efter att ha korrekturläst ditt inlägg. Detta är ren och skär idioti.

 3. HR

  Joina ni Bodström då, så seglar vi in till en vågmästare. Ni är inga riktiga pirater.

 4. Pingback: Rick Falkvinge (PP) » Vad sysslar Vänstern med?

 5. Pingback: Osaklighet och poserande från Vänstern « Christian Engström, Pirate MEP

 6. Så, hur kommer det sig att ni röstar ner telekompaketet och därmed låter dörren stå öppen för franska hadopi som sänger av internetanvändare utan rättslig prövning?

  Sorry, telekompaketet må inte vara det vi önskade, men det är i alla fall bättre än utan oss.

 7. Grå

  Vänsterpartiets representant Eva-Britt Svensson röstade mot att förlänga förhandlingarna, vilket skulle ha öppnat för att få in den mycket viktiga nätneutraliteten. Därför blev Piraternas kamp bara ett litet steg åt rätt riktning, eftersom V lade krokben.

 8. intrinsicinvocator

  Ola Anderssons inlägg: ”Fan vad du ljuger!” är värt att upprepa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s