Röd Press får ett pressmeddelande

Härom dagen fick vi ett pressmeddelande som vi tyckte så mycket om att vi publicerar det här!

Isabella Löwengrip, även känd som kändisbloggaren Blondinbella, slår ett slag för rätten att försvara sig. På sin blogg lottar hon ut 10 självförsvarssprejer. Hon ber också läsarna om idéer på vad man kan göra för att försvara sig. Vi har ett tips, feministiskt självförsvar!

Feministiskt självförsvar går ut på att tjejer får lära sig att med sin kropp och röst försvara sig mot sexuella trakasserier och övergrepp. Bland annat får man lära sig enkla slag och sparkar att använda i en direkt övergreppssituation. Man får också lära sig hur man med sitt kroppsspråk kan slippa hamna i de situationerna från första början. Det kan handla om saker som att säga ifrån när en kille sätter sig för nära i soffan på festen eller kunna säga nej när pojkvännen försöker tjata sig till sex. Det handlar också om systerskap, om att alla tjejer tjänar på att stå upp för sig själva och varandra.

Vi tycker att det är bra att Isabella tänker på sina medmänniskor men problemet med tjejer som blir överfallna och våldtagna löses inte med hjälp av överfallssprej. Vi menar istället att det handlar om makt och att visa att man inte tänker vara ett offer.

– Att förlita sig på en sprejburk som kan sluta fungera eller råka hamna i överfallarens händer känns inte som ett säkert system. Dessutom sker ca 80 % av alla våldtäkter i det egna hemmet och då kanske man inte har sprejen till hands. Att då istället kunna några enkla slag och sparkar för att komma ur situation känns betydligt tryggare i alla lägen, säger Kim Berglund instruktör i feministiskt självförsvar.

Ung Vänster Storstockholm erbjuder nu Isabella att komma på självförsvar med någon av våra utbildade instruktörer. Hon och hennes vänner får när som helst kontakta oss för att boka in ett pass. För att visa att vi också är medmänniskor står vi självklart för alla kostnader.

Mer info finner du här!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s