Veckans porträtt: Mats Odell

matsodell

Foto: Kristdemokraterna

Tyckte ni att Jan Emanuel var ett tacksamt, lite mer oborstat inslag i riksdagen? Eller kittlade tanken på att en bimboboxande gangster som Paulo Roberto försökte komma in i en så välkammad församling? Nu kan vi avslöja att det redan simmar härligt fula fiskar i regeringsbyggnaden!

I ett försök att tvätta bort stämpeln som genommesiga, dumtrevliga och fördömande har nu Kristdemokraterna låtit sin vice ordförande Mats Odell komma ut ordentligt. Borta är den Mats som tillhör partiets Medeltidsförsamling ( med medföljande moral kan man anta) som sågs som för snäll för att säga nej, och in som barnens vän kommer i stället Langar-Mats. Fast besluten om att sälja ut allt som han bara kan komma över, lite oberoende av vad ägarna tycker om den saken, eller vad priset blir har Bad Boy Odell nu fått en hel stat att skumraska bort.

Men hur började denna hets egentligen? Mats kommer från början från Värnamo. Det i sig gör ingen kriminell, även om han i unga år flyttade till Stockholm, ( och nu bor i Täby). Redan som liten var han engagerad, särskilt i familjens vårdföretag, för vilket han fortfarande sitter i styrelsen. Men han är ingen pamp för det! För Mats har det ”alltid varit viktigt att också ha en fot i verkligheten.” Var det kanske här valet kom? Insåg den unge Matte att det är roligt att få köpa och sälja saker, fixa runt lite – men om man gör det med familjeföretaget så blir mamma arg när man klantar till det? Men om man gör det i en STOR organisation, som en stat, så är det inte så lätt att göra sig av med en. Framförallt inte om man är lite tyst om det innan man blir vald, för då har man ju mandat att göra precis vad man vill sen, efter valdagen liksom.

Hur det sedan gick vet vi. Allt ska bort för stater ska inte äga ( eller ja, andra stater kan. Typ som Dubai. ) Senaste nyheten är att han gett sig in i spritbranchen på internationell nivå, och om ryktena stämmer börjas det snart med ren piller- och läkemedelshandel av apoteket. Men finns det ingen hejd på MadMats? Jo, han har vissa mänskliga känslor också. Till exempel tycker Mats om Sundsvall, att den är på topp 3 som besöksvärd kommun. Inte för att de jobbar på spritfabrik för som Langar-Mats brukar säga ”Om Vin & Sprit skulle behålla fabriken bara för att det är ett statligt bolag skulle verksamheten utvecklas till ett slags Ams-verksamhet där de anställda inte har något att göra”. Utan för finaaansbranschen.

Han är rädd också. För ormar och jantelagen. Så rädd att han vill att riksdagen ska besluta sig av med denna onda Jante. Vi vet varför. Henne kan man inte sälja. Men nu ska vi inte dra Moneymaker-Mats i skiten. Det finns ändå en tapper kristlig skara på 16% av befolkningen som tycker han gör ett okej jobb. But hey! ” Det är roligt att man intresserar sig för vad vi håller på med” konstaterar Mats på väg mot nya stordåd.

Vi skulle vilja tacka Mats för:

 • Avskaffandet av investeringsstödet för byggande av nya hyresrätter
 • Avskaffandet av räntebidraget för byggandet av nya hyresrätter
 • Avskaffandet av Allbolagen som hindrade utförsäljningar av allmännyttan
 • Utförsäljningar av allmännyttiga bostäder
 • Sänkningen av fastighetsskatten för dyra villor
 • Utförsäljningen av SBAB
 • Utförsäljningen av Nordea
 • Utförsäljningen av Telia Sonera
 • Utförsäljningen av Vasakronan
 • Utförsäljningen av OMX
 • Utförsäljningen av Vin & Sprit

matsodell

Annonser

1 kommentar

Filed under Allmänt

One response to “Veckans porträtt: Mats Odell

 1. Har du något du vill sälja (strumpa, bostadsrätt, liggsår) men hittar inga köpare?

  Maila lars.ohly@riksdagen.se

  Han vill att staten skall äga allt!!! (obs, du betalar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s