Jan Björklund: Att bryta uran är att bry sig

bjorklund.jpg

Uppmärksamhet hit! Det är Björklund som talar. Jag brukar inte skriva för kommunistbloggar, men nu är tiderna bråda. Folkpartiet tar vår planet på största allvar. Miljön är en mjuk fråga, men vi är hårda mot de hårda. Vi är ett medkännande parti, men vi kan heller inte acceptera flummiga lösningar. Vi tänker lösa klimatkrisen med inte mindre än fyra nya fina kärnkraftverk. Det är suspekt att inte hålla med oss. Det är flum. Sånt kan vi inte ha!

Det är flummigt att ifrågasätta uranbrytningen. Man klagar på miljöförstöring och cancer hos arbetarna. Men har man en mobbare i skolan så ska man bara skicka iväg den lilla jäveln. På samma sätt kan man givetvis inte ha arbetare med anlag för lungcancer på sin uranbrytningsanläggning. Det är logik. Det är att ta ansvar, genom att ställa krav. Folkpartiet vet hur hårt det är att jobba i en urangruva. Miljöförstöringen som uppstår då bränslet till våra fyra nya fina kärnkraftverk tas fram är en hård nöt att knäcka. Men vi är också hårda mot de hårda, nämnde jag det? Alltså måste vi finna raka och handlingskraftiga saker att säga om problemen. Som att ge gruvcheferna rätt att beslagta mobiltelefonerna hos arbetarna. Alla vet ju att man får tumörer av mobilsignaler. Jag slår vad om att 68-vänstern inte tänkt på det, dom flummarna. Jag har talat, ni har lyssnat. Lyd!

Jan Björklund
Partiledare

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänt

2 responses to “Jan Björklund: Att bryta uran är att bry sig

  1. Daniel Sestrajcic

    Grym! Grym!

  2. stafq

    Vågar man gissa att den egentliga författaren till detta vet ytterst lite, om något, om kärnkraft och uranbrytning.

    Jag tror att många kommer få skämmas (många skäms redan) över sitt ”motstånd” mot kärnkraften. Över hela världen finns samma mönster – ju mer man vet desto mer positivt inställd är man. Jag kräver inte att ni ska lära er något om kärnkraft eller uranbrytning, jag vill bara att ni slutar kommentera sånt ni inte vet något om (förutom vad som stod i någon Greenpeace-folder från 1970-talet).

    Det svenska folket, som levt med kärnkraft i 40 år, vet relativt mycket – det är kanske just därför 80% av folket är FÖR kärnkraften – som det mest kärnkraftspositiva folket i EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s