Röd Press kan inte tygla sin nyfikenhet

Idag blev vi lite nyfikna på DN:s unga stjärnskott Peter Wolodarski. Som ledarskribent är han ansvarig för den del av den eminenta morgontidningen, där dagens aktualiteter stoppas i en varm och medkännande liberal förpackning. Det gör Peter Wolodarski så bra att han fått ett eget program på succékanalen TV8. Peter är ofta orolig för att vi Svenskar ska få för stora löneökningar. Då kan det nämligen bli så att hela samhället ”brakar åt helvette”, vilket ekonomen Lars Calmfors pedagogiskt brukar få förklara i olika tidsskrifter (fast inte med sådant ordval, han är ju ekonom). Vi blev lite nyfikna på vad Peter Wolodarski själv gjorde för att motverka denna fasaväckande trend, så vi skrev ett brev!

Hej Peter!

Jag heter Oskar och skriver för den nya bloggen Röd Press. Jag läste med
stort intresse den ledare där du beskriver faran med att löneökningarna i årets avtalsrörelse riskerar att bli hela 4,6 procent.

Vi vet ju alla att LO-arbetarna är ena fördömda giriga lathögar som ständigt försöker hitta nya sätt att skada Sverige, men i ärlighetens namn finns det ju andra som också har ökat på sina löner lite väl mycket. Därför blev jag lite nyfiken, och känner att jag måste fråga:

-Hur mycket tjänar du i månaden?
-Hur många procents löneökning har du haft, låt oss säga per år, de senaste tre åren?

Med Vänliga Hälsningar
Oskar Lindvall

rodpress.wordpress.com

Annonser

3 kommentarer

Filed under Allmänt

3 responses to “Röd Press kan inte tygla sin nyfikenhet

  1. Hehe, så bra! Har ni fått något svar?

  2. Peter är en härlig kille med många järn i elden. Han svarar nog när som helst. Då lägger vi såklart upp det här.

  3. Och i sedvanlig ordning så är ju procentuella löneförändringars verkliga effekt kopplad till startläget. Detta är ju något som Alfons & co alltid använder för att propagera för hur mycket bättre det blir för den som tjänar strax över existensminimum. Att detta innebär att densamme bara får 86 kronor mer/månad istället för 8600 kronor för paret Reinfelds lönejämlikar nämns aldrig.

    Jo, iofs, det gör det ju indirekt när man gnäller på de höga skatterna som tar hela löneökningen. Å andra sidan brukar man då lägligt glömma att skatten har en förmåga att kunna manipuleras för den som har just höga inkomster genom avdrag och allehanda skattetekniska konstellationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s